Huilbaby

Een huilende baby, dat zal bijna iedere ouder wel een keer meemaken. Zo'n huilmoment is altijd lastig als ouder, je wilt immers dat je kind zich prettig voelt. En zodra deze ogenblikken zich vaker voordoen kan het lijden tot machteloosheid. Dan rijzen de vragen: Wat heeft mijn kind? En doe ik als ouder iets verkeerd? De onzekerheid wordt op deze manier steeds groter. Zeker als je het huilen niet kunt herleiden. Informatie kan in zulke gevallen prettig zijn. In dit artikel specificeren we wat meer op het huilen van een baby. 

Communicatie 

Een baby communiceert op één manier, dat is huilen. Zodra een baby wat ouder wordt, zal het ook een lachje produceren. Huilen is het belangrijkste middel. Het ene kind zal een huilbaby worden genoemd, terwijl het andere kind weinig van zich laat horen. Dit is per kind zeer verschillend. Via huilen probeert een baby zijn/haar emoties te uiten, ontevredenheid, pijn, moeheid, honger en angst. 

Duidelijke oorzaken 

Kersverse ouders zullen dit nog niet zo duidelijk ervaren. Zodra je groeit als ouder en langer tijd spendeert met jouw kind zal dit meer aantoonbaar worden. Je kunt dan vaker een oorzaak koppelen aan de tranen. Ook kan je in veel gevallen het verschil onderscheiden in het huilen. Een baby zal anders huilen als het honger heeft dan als het pijn ervaart. Het verschil is dan voor de ouders duidelijk te horen. Hierin moet je ontwikkelen als ouder. Voor onervaren ouders is dit veel lastiger: Een duidelijke oorzaak zien achter het huilen. Met de tijd zal dit ook makkelijker worden, en steeds meer vanzelf gaan. 

Onduidelijke oorzaken 

Naast tranen met een heldere aanleiding, zullen er ook tranen vergoten worden terwijl de oorzaak onduidelijk is. Vanuit jouw perspectief is alles volledig naar wens. De baby heeft gedronken, is gewassen en ligt comfortabel. Toch kan het niet stoppen met huilen. Als ouders sta je machteloos, er is niets wat je op dat moment kan doen. Niets anders dan troosten en zo veel mogelijk comfort bieden. De baby kan op zo'n moment last hebben van pijn, alleen het kan niet specificeren waar de pijn is. Vaak kun je dit wel aflezen in de lichaamstaal. Dit zien, heeft tijd nodig. En belangrijk gegeven hierbij is: Bij twijfels en vragen contact opnemen met een arts of Chiropractie de Eem. Soms kan het huilen duiden op een lichamelijk probleem, als ouders moet je hier alert mee om gaan. Door dit artikel heb je meer duidelijkheid gekregen over een huilbaby. Met deze kennis kun je beter omgaan met het huilen van een baby. En hoe je het onderscheid gaat zien.

Over ons

Helen's Health Care-tips

Hallo lezers! Mijn naam is Helen Kellerman en ik heet jullie allen van harte welkom op mijn blog over zorg voor patiënten. Aandacht voor cliënten en patiënten is uiterst belangrijk. Naar mijn mening zijn zorgverleners aanwezig om deze mensen op optimale wijze door een lastig proces als een ziektebed te loodsen. Empathie is daarbij zeer belangrijk – een onderdeel dat ik soms, vanuit mijn ervaring als zorgassistentie in een woonzorgcentrum, wel eens mis. Ik wil echter géén persoon zijn die klaagt, maar niet onderneemt. Daarom ben ik deze blog begonnen. Hierin deel ik dagelijks tips over hoe je het leven van een patiënt op simpele wijze prettiger maakt. Handig voor zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners!

Zoeken