Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie  

Fysiotherapie is voor jong en oud. Vaak denken mensen dat dit alleen voor oudere mensen geschikt is, maar niets is minder waar. Zelfs pasgeboren kindjes kunnen behandeld worden door een fysiotherapeut zoals Fysio Centrum Kamminga. Als jouw kindje hulp nodig heeft, dan kan je het beste een afspraak maken bij iemand die gespecialiseerd is in kinderfysiotherapie.

Kinderfysiotherapie waar?

Als jouw kindje nog heel erg klein is, dan voelt hij of zij zich waarschijnlijk het fijnste in zijn of haar eigen omgeving. Vaak is het dan mogelijk dat de kinderfysiotherapeut bij jou thuis komt om jouw kindje te behandelen. Op deze manier is jouw kindje ontspannen en gaat de behandeling erg gemakkelijker. Als jouw kindje wat groter is, dan ga jij met jouw kindje naar de praktijk van de kinderfysiotherapeut en dan wordt daar de behandeling gedaan. Dit is praktischer, omdat zij daar allerlei hulpmiddelen hebben, die zij bij jou thuis niet kunnen gebruiken.

Kinderfysiotherapie hoe werkt dat?

Als jij voor de eerste keer bij de kinderfysiotherapeut komt met jouw kindje, dan zal er eerst met jouw kindje gesproken worden over koetjes en kalfjes. Op deze manier breekt het ijs een beetje en zal jouw kindje wat meer ontspannen. Daarna wordt er gesproken over de klachten. Dit wordt met jouw kindje besproken (als hij of zij oud genoeg is), maar ook wordt dit met de ouder besproken. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek vol. De fysiotherapeut legt eerst alles goed uit, zodat jouw kindje goed weet wat hij of zij kan verwachten en niet zal schrikken. Alles gebeurt spelenderwijs. Vaak wordt er gemasseerd, veel kinderen vinden dat fijn en genieten daar dus van. De fysiotherapeut zal dit altijd voorzichtig doen, zodat hij of zij jouw kind geen pijn doet. Daarna worden er vaak oefeningen gedaan. Zij hebben hiervoor een soort van gymzaal ingericht waar jouw kind deze oefeningen kan doen. Ze vinden dit vaak erg leuk. Bij fysiotherapie horen ook oefeningen die thuis gedaan moeten worden. Ook deze worden in spelvorm gedaan. Vaak moet een kindje bijvoorbeeld een liedje zingen en dan tijdens dit liedje allerlei oefeningen doen. Zo vinden kinderen het leuk om te doen en doen ze dit thuis ook graag.

Vergoeding kinderfysiotherapie

Fysiotherapie voor jouw kind wordt vergoed door de zorgverzekering. Je kunt dus zelf rechtstreeks een afspraak maken bij de praktijk van jouw keuze. Als jij daar voor de eerste keer komt, kan je het pasje van de zorgverzekering van jouw kind meenemen en de administratief medewerkster van de praktijk zorgt er dan voor dat alles geregeld wordt met jouw verzekering. Je hoeft deze kosten dus niet zelf te betalen.

Veel succes.

Over ons

Helen's Health Care-tips

Hallo lezers! Mijn naam is Helen Kellerman en ik heet jullie allen van harte welkom op mijn blog over zorg voor patiënten. Aandacht voor cliënten en patiënten is uiterst belangrijk. Naar mijn mening zijn zorgverleners aanwezig om deze mensen op optimale wijze door een lastig proces als een ziektebed te loodsen. Empathie is daarbij zeer belangrijk – een onderdeel dat ik soms, vanuit mijn ervaring als zorgassistentie in een woonzorgcentrum, wel eens mis. Ik wil echter géén persoon zijn die klaagt, maar niet onderneemt. Daarom ben ik deze blog begonnen. Hierin deel ik dagelijks tips over hoe je het leven van een patiënt op simpele wijze prettiger maakt. Handig voor zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners!

Zoeken