Fysio

Veel mensen denken dat fysiotherapie iets voor ouderen is, maar niets is minder waar. Bij de fysio komen mensen in alle leeftijdscategorieën. 


Baby

Het komt zelfs regelmatig voor dat een baby (vaak is dit een prematuur) naar de fysio moet. Dit is dan een speciale kinderfysiotherapeut. Zij worden geholpen met het maken van bewegingen. Zo worden zij gestimuleerd bij hun ontwikkeling. Ook kunnen fysiotherapeuten naar de woning van de baby komen. Op deze manier is de baby in de eigen vertrouwde omgeving en kan de fysio daar de oefeningen met hem of haar doen. Dit doen zij op een rustige en voorzichtige manier.


Kind

Als een kind wat groter is, gaat hij of zij met zijn vader of moeder naar de praktijk van de fysiotherapeut. Daar wordt eerst besproken wat de klachten zijn. Dit kan met de ouder zijn, maar ook met het kind zelf. Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Als de klachten bekend zijn bij de fysiotherapeut, zal hij of zij gaan vertellen wat het behandelplan is. Dit wordt duidelijk uitgelegd aan het kind. Pas daarna zal de fysio wat gaan doen. Steeds herhaalt hij of zij stap voor stap wat er gaat gebeuren, zodat het kind nergens van schrikt. Zo'n behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit een massage, zodat spieren los gemaakt worden. Ook kunnen er oefeningen gedaan moeten worden. Vaak heeft de fysio een speciale ruimte voor kinderen. Dit lijkt een beetje op een gymzaal. Kinderen moeten dan een parcours afleggen en de fysiotherapeut geeft dan steeds aanwijzingen voor bijvoorbeeld de houding. Op deze manier wordt een kind spelenderwijs een andere houding aangeleerd. Naast de behandeling in de praktijk moet het kind vaak ook thuis oefeningen doen. Dit zijn geen standaard en saaie oefeningen, want anders vindt een kind dit niet leuk om te doen. Meestal moeten ze een liedje zingen en tijdens het zingen moeten ze een bepaald dansje doen. In dit dansje zitten dan oefeningen verstopt. Zo gaat het dus spelenderwijs en kinderen zullen dit met veel plezier doen. 


Ouderen

Ouderen komen ook vaak bij de fysiotherapeut. De behandeling gaat hier in grote lijnen hetzelfde. Eerst wordt er met de patiënt besproken wat de klachten zijn. Als deze bekend zijn, zal de fysio gaan kijken naar de plaats van de klachten. Als de fysio weet wat de oorzaak is, zal hij of zij beginnen met de behandeling. Ook hier kan het gaan om een massage. Vaak worden er ook oefeningen gedaan met lichte gewichten. Uiteraard moeten er thuis ook nog oefeningen gedaan worden. Het is belangrijk dat dit elke dag gedaan wordt.  Veel mensen hebben veel baat bij de behandeling van een fysio. Als zij je echter niet kunnen helpen, sturen zij je door naar een specialist.

Voor fysiotherapie in Eindhoven kijk je bij Fysiotherapie Bruning

Over ons

Helen's Health Care-tips

Hallo lezers! Mijn naam is Helen Kellerman en ik heet jullie allen van harte welkom op mijn blog over zorg voor patiënten. Aandacht voor cliënten en patiënten is uiterst belangrijk. Naar mijn mening zijn zorgverleners aanwezig om deze mensen op optimale wijze door een lastig proces als een ziektebed te loodsen. Empathie is daarbij zeer belangrijk – een onderdeel dat ik soms, vanuit mijn ervaring als zorgassistentie in een woonzorgcentrum, wel eens mis. Ik wil echter géén persoon zijn die klaagt, maar niet onderneemt. Daarom ben ik deze blog begonnen. Hierin deel ik dagelijks tips over hoe je het leven van een patiënt op simpele wijze prettiger maakt. Handig voor zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners!

Zoeken